top of page
consultatie-hond-en-kat.jpg

Gezondheidscheck

Een jaarlijkse check-up, een preventieve controle van je senior huisdier of als je op vakantie vertrekt, een gezondheidscheck van je huisdier is in al deze gevallen wenselijk. Preventief natuurlijk want iedereen wil het beste voor zijn huisdiern

Jaarom zien wij jou en jouw lieveling graag langskomen voor een uitgebreide gezondheidscheck-up, ook wel health check-up of medische check genoemd. Want ook voor je huisdier geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Een dergelijke gezondheidscheck is minimaal éénmaal per jaar nodig wil men de beste gezondheidszorg aan zijn huisdier aanbieden.

Volledig check-up van de conditie

Huid, vacht, ogen en oren

Als jouw huisdier last heeft van jeuk of kale plekken kan dat wijzen op vlooien of andere parasieten. De dierenarts controleert de vacht, voelt of er knobbels zijn en checkt de ogen en oren.

Gebitscontrole

Sterke en gezonde tanden is voor huisdieren net zo belangrijk als voor mensen. Wanneer je hond of kat een slecht gebit heeft, zal jouw huisdier meer moeite hebben bij het eten, kauwen, kluiven en slikken.

Gewichtscontrole

Een goede voeding en daarmee ook een goed gewicht is belangrijk om de conditie van je huisdier op peil te houden. Door overgewicht kunnen er sneller bepaalde ziektes ontstaan.

Wormen, vlooien, teken en andere parasieten

Jeuk en een slechte conditie zijn al lastig genoeg, maar parasitaire aandoeningen kunnen ook een bedreiging zijn voor jou als mens. Tijdens de gezondheidscheck-up controleren we zorgvuldig op deze parasieten.

Controle van de nagels

Als de nagels te lang zijn moeten deze geknipt worden. Te lange nagels zijn pijnlijk om op te lopen en zorgen ervoor dat de hond verkrampt of mank gaat lopen. Een ontsteking aan de tenen is dan ook niet uitgesloten. Bij katten is er dan weer kans dat de nagels ingroeien. En lange nagels beschadigen ook wel eens je meubilair.

Hart & longen

Dit zijn de meest vitale organen. Door het beluisteren van hart en longen sporen we tijdig geruis en ritmestoornissen op. Hartproblemen bij hond of kat zijn geen zeldzame aandoening: meer dan 1 op de 10 van hen krijgt er mee te maken. Goed opvolgen is dus de boodschap.

bottom of page